Hrvatska TV ekipa napadnuta u Pireju

Tenzije uoči utakmice

Hrvatska TV ekipa napadnuta u Pireju

U toku je revanš meč baraža za Svjetsko prvenstvo između Grčke i Hrvatske, kojem su prethodili neki incidenti van stadiona.

Pred početak utakmice u Pireju, grupa od pet grčkih huligana napala je jednu TV ekipu iz Hrvatske, što je ukratko prepričala novinarka Ana Strizić.

"Jedno je briga za vlastitu sigurnost, drugo za opremu. Bolje da smo otišli jer bilo je vrlo neugodno", rekla je novinarka RTL-a, te dodala da su huligani napali snimatelja i prijetili mu da će mu razbiti kameru.

"Mi volimo Srbe, mi i Srbi smo braća! Hrvate mrzimo!", vikali su huligani na hrvatske novinare, koji su se potom povukli u sigurnu zonu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Treba naglasiti da večerašnjoj utakmici u Pireju ne prisustvuju navijači Hrvatske, baš kao što je to bio slučaj i sa Grcima u Zagrebu. Dogovor je to fudbalskih saveza dvije zemlje koje su takvu odluku donijele zbog straha od navijačkih nereda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi