"Higuain vrijedi 94 miliona, ali za Romu je bolji Džeko"

Nekadašnji fudbaler Vučice za italijanske medije

"Higuain vrijedi 94 miliona, ali za Romu je bolji Džeko"

Edin Džeko i Gonzalo Higuain vode veliku bitku ove sezone za prvog strijelca italijanske Serije A.

Nakon 24. odigrana kola obojica imaju po 18 postignutih golova i vjerovatno će do kraja sezone biti neizvjesno ko će biti prvi strijelac lige. Nekadašnji defanzivac Rome Ubaldo Righetti nahvalio je obojicu fudbalera, ali smatra da je Džeko bolji izbor za Romu od Higuaina.

"Higuain je izvanredan, on košta 94 miliona eura sa razlogom, jer nudi nešto više. Ali, za Romu je bolji Džeko. On se stalno vraća po lopte, igra između linija tima, dribla i šalje korisne lopte. Kao dodatak tome, postiže golove. Šta tražite više od toga?", poručio je Righetti pa nastavio:

"Higuain igra veoma visoko pred protivničkim golom, konstantno je oko penala ili barem na 20 metara od gola. Ima sjajan procenat iskorištenih prilika. Čekajte, on ne učestvuje u napadu, ali je sposoban da sam riješi meč. Džeko je veoma važan za Romu. Veoma je koristan u mečevima u kojima je uključen u igru više. Dokazuje da mnogo vrijedi. Koliko Džeko vrijedi? Ja gledam samo vrijednost na terenu, ne ekonomsku. Koga bi preferirao za saigrača? Uzeo bih obojicu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vrijedi istači da se iza Džeke i Higuaina na listi strijelaca nalazi Belotti iz Torina sa samo golom manje, dok je iza njega Mertens sa 16 golova, a Icardi ima 15.

Ubaldo Righetti je za Romu upisao 112 nastupa u periodu od 1980. do 1987. godine. Za reprezentaciju Italije upisao je osam mečeva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi