Heynckes: Robben je profesionalac kakav se rijetko viđa
Foto: EPA

Heynckes veliča Robbena

Heynckes: Robben je profesionalac kakav se rijetko viđa

Arjen Robben u 34. godini zaključio je svoju reprezentativnu karijeru nakon što se Holandija nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo. 

Utakmica protiv Švedske za Robbena je bila posljednja u reprezentativnom dresu, koji je nosio od 2003. godine, a njegovu odluku da kaže 'zbogom' Holandiji prokomentarisao je i Bayernov novi trener Jupp Heynckes. 

"Holandija je dala svijetu velike igrače poput Cruyffa, Gullita, Van Bastena i Rijkarda. Smatram da Robben definitivno zaslužuje mjesto na toj listi", kazao je Heynckes, prenose inostrani mediji, te dodao:

"On je profesionalac kakav se rijetko viđa, a malo koji igrač ima toliko motivacije za napretkom", istakao je Nijemac. 

Robben je za reprezentaciju Holandije sakupio 96 nastupa te se pritom upisao u strijelce 37 puta. Uz to je upisao i 29 asistencija, zabilježivši nevjerojatnu statistiku - za reprezentaciju je zabio ili asistirao svakih 112 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi