Hazard srušio Građane, Liverpool kiksao na Anfieldu
Foto: EPA

Chelsea slavio protiv Cityja

Hazard srušio Građane, Liverpool kiksao na Anfieldu

M. Šljivak

Veliki obračun u 31. kolu Premier lige donio je duel Chelseaja i Manchester Cityja na Stamford Bridgeu, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Sva tri pogotka u ovom meču postignuta su u prvih 45 minuta. Poveli su domaći preko Edena Hazarda u 10. minuti, da bi se City potom oslobodio pritiska, te je preko Aguera izjednačio rezultat na 1:1 u 26. minuti.

Ipak, u 35. minuti novi gol u mreži gostiju. Dosuđen je penal, a Hazard tek iz drugog pokušaja matira Caballera za prednost od 2:1.

Golova u nastavku meča nije bilo. Chelsea je sačuvao prednost i sada su još jedan korak bliže naslovu prvaka.

Liverpool je na svom terenu remizirao protiv Bournemoutha (2:2).

Gosti su poveli u sedmoj minuti golom Afobea, da bi Coutinho u 40. minuti izjednačio na 1:1.

Domaći su preko Origija u 59. minuti došli do 2:1 i kada se činilo da će se meč završiti ovim rezultatom, gosti preko Kinga tri minute prije kraja dolaze do gola za konačnih 2:2.

Premiership, 31. kolo

Chelsea - Manchester City 2:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool - Bournemouth 2:2



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi