Hart umjesto Čecha u Arsenalu?
Foto: EPA

Topnici žele Harta

Hart umjesto Čecha u Arsenalu?

M. Šljivak

Ekipa Arsenala zainteresovana je za dovođenje golmana Manchester Cityja Joea Harta.

Iskusni češki golman Petr Čech nalazi se na izlaznim vratima Emiratesa. Topnici traže zamjenu za 34-godišnjeg čuvara mreže, koji bi i u slučaju ostanka u klubu preselio na klupu.

Prva opcija za mjesto prvog golmana u timu iz Londona je Joe Hart. Golman Manchester Cityja je trenutno na posudbi u Torinu, a na Ostrvu vlada ogroman interes za njegovim uslugama.

Tako su se ranije javili Liverpool, Chelsea, West Ham, a sada će velikog rivala u borbi za usluge 29-godišnjeg golmana imati u Arsenalu.

Hart je najavio da ima namjeru da se vrati u Premiership. Vjerovatno neće ostati član Cityja, gdje ima ugovor do juna 2019. godine, a čini se kako će imati veoma težak izbor u odabiru novog kluba.

S druge strane, Petr Čech će vjerovatno napustiti londonski klub, gdje je stigao 2015. godine iz redova velikog rivala Chelseaja, ali ove sezone pruža vjerovatno i najslabije partije u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je ove sezone primio čak 28 golova, što je i razlog zbog kojeg rukovodstvo traži novog golmana.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti