Guardiolin gest oduševio svijet

Nakon meča protiv Bournemoutha

Guardiolin gest oduševio svijet

Fudbaleri Manchester Cityja porazili su sinoć na gostovanju ekipu Bournemoutha sa 2:0 u okviru Premiershipa.

Ipak, većina engleske sportske javnosti odlučila je mnogo pažnje posvetiti onome što se desilo nakon meča, a glavni kater bio je trener Cityja Pep Guardiola.

Naime, on je prišao fudbaleru protivničke ekipe Harryju Arteru koji je prošao kroz veoma težak period. Arter i njegova supruga su ostali bez tek rođene kćerke Renee, a sada očekuju novo djete. 

"Jako mi je žao zbog toga što ti se dogodilo, želim ti sve najbolje", rekao je Guardiola Arteru. Fudbaler Bournemoutha je na podlaktici istetovirao datum rođenja kćerke koju je izgubio.

On je također bio oduševljen potezom Guardiole nakon meča.

"Bio je to nevjerovatan potez. Ja njega jako poštujem. Gledao sam njegovu Barcelonu, on je za mene najbolji na svijetu. Ono što mi je rekao primio sam s osmjehom na licu", poručio je Arter.

Potražite više informacija na temu Premier league:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi