Guardiola želi dovesti Wilsherea na Etihad?

Neočekivan potez španskog stručnjaka

Guardiola želi dovesti Wilsherea na Etihad?

E. Čaušević

Engleski mediji prenijeli su danas da se Jack Wilshere na kraju sezone neće vratiti u redove Arsenala.

Wilshere je ljetos otišao na posudbu u Bornemouth, te je postalo jasno da Arsene Wenger više ne računa na njegove usluge. The Sun je danas objavio da je francuski stručnjak dobio poziv od Pepa Guardiole koji je navodno zainteresovan za usluge ovog igrača.

Navodno, Guardiola želi da dovede Wilsherea u redove Manchester Cityja na kraju ove sezone. Wilshere ima ugovor s Arsenalom do ljeta 2018. godine, ali je poručio Wengeru da nema namjeru da se vraća na Emirates ukoliko će ponovo mečeve pratiti s klupe.

Ovaj vezni fudbaler u dresu Bournemoutha pruža dosta dobre partije, te je standardan u redovima svoje nove ekipe. Ipak, vijest da bi na kraju ove sezone mogao završiti na Etihadu niko nije očekivao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wilshere je za Arsenal debitovao 2008. godine i u dosadašnjoj karijeri za ovaj klub odigrao je 105 utakmica. Međutim, u posljednje vrijeme imao je dosta problema s povredama zbog čega je na kraju bio primoran da ode na posudbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi