Guardiola: Zar je ovo demokratija?
Foto: EPA

Dao svoj komentar na jučerašnja dešavanja

Guardiola: Zar je ovo demokratija?

E. Škorić

Referendum u Kataloniji izazvao je veliku pažnju javnosti, oglasio se i trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

U Kataloniji su ljudi jučer izašli na glasanje kako bi se izjasnili o nezavisnosti ove španske pokrajine, pa je bilo i dosta nemilih scena, pošto je policija na teži način zaustavljala katalonske građane na putu do glasačkih mjesta.

"Neko će pomisliti da mi Katalonci mrzimo Španiju, a to nije istina. Španija je divna zemlja sa svojom kulturom, sportom, gradovima. Ali ovo što se dogodilo je strašno. Zbog čega nas nisu pustili da odlučimo? Sada i ne znamo da li su Katalonci za nezavisnost. Madrid pokušava da sakrije istinu kroz svoje medije, ali svijet je vidio šta se desilo", rekao je Guardiola.

"Pišu da su policajci povrijeđeni. Čime smo ih povrijedili? Glasovima? Oni su koristili gumene metke koji su u Španiji zabranjeni. Ženi su lomili prste. Pa zar je to demokratija? Mogli bismo da se ugledamo na Englesku i Veliku Britaniju", istakao je Pep.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također je dodao da se on pitao, meč Barcelone i Las Palmasa se ne bi ni igrao.  Podsjećamo, meč je odigran na praznom Nou Campu i Barca je slavila s 3:0, a jučer su podršku referendumu dali mnogi Barcini bivši i sadašnji prvotimci, dok je Gerard Pique sam otišao i zaokružio za nezavisnost Katalonije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi