Guardiola zadovoljan pristupom igri svojih igrača
Foto: EPA

Pep zadovoljan remijem protiv Uniteda

Guardiola zadovoljan pristupom igri svojih igrača

D. Rakanović

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio je da je zadovoljan nakon gradskog derbija protiv Uniteda jer zna koliko je teško igrati protiv Crvenih đavola.

Manchester City i Manchester United večeras su na Etihadu podijelili bodova odigravši 0:0 u okviru zaostale utakmice 26. kola Premier lige. 

"Ne možemo zaboraviti protiv koje ekipe smo igrali večeras. Oni imaju 23 utakmice u nizu bez poraza. Stvorili smo dovoljno šansi da postignemo gol, imali smo dvije odlične šanse, ali nismo uspjeli postići pogodak. Zadovoljan sam načinom, a posebno pristupom na koji smo igrali", rekao je Guardiola. 

Španski stručnjak rekao je da je teško igrati protiv ekipe koja se brani sa deset igrača. 

"Zadovoljan sam, jer znam koliko je teško igrati protiv Manchester Uniteda. Veoma agresivno igraju, nije lako kada igrate protiv ekipe koja se brani sa desetoricom. Nije nimalo lako, a isto tako morate uvijek biti u dobroj poziciji kako bi spriječili kontranapade Anthonyja Martiala i Henrikha Mkhitaryana. Imamo talenat, ali nekada nije tako lako igrati protiv toliko igrača u defanzivi", rekao je Pep.

Guardiola je dodao da City u finišu sezone očekuju teške utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Očekuju nas teške utakmice i znamo da nije opcija da ne pobijedimo te mečeve. Svaka utakmice ja važna", rekao je Pep. 

Manchester City je nakon ovog remija ostao na četvrtoj poziciji sa 65 bodova, dok United ima jedan bod zaostatka, a trećeplasirani Liverpool ima prednost od jednog boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi