Guardiola unosi novitet u igru Cityja?

Spreman igrati s dvojicom napadača

Guardiola unosi novitet u igru Cityja?

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola smatra da njegov tim može istrpiti dvojicu napadača na terenu u istom terenu.

Guardiola obično igra s jednim klasičnim napadačem i to je jedno vrijeme bio Sergio Aguero, a onda je ta uloga pripala talentovanom Brazilcu Gabrielu Jesusu, no kada se povrijedio ponovo je šansu dao Argentincu.

Činjenica je da obojica imaju veliki potencijal i da ne zaslužuju biti na klupi, a toga je svjestan u Pep, pa je za očekivati da ubrzo i jedan i drugi zajedno budu na terenu.

"Aguero i Gabriel mogu igrati zajedno. To ovisi o načinu na koji želite da igrate. Ako igrate bez krila, uže, onda mogu obojica da igraju i mi ćemo razmisliti dobro o tome. Sada je Jesus spreman, mada je Aguero puno spremniji", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City igra protiv Manchester Uniteda sutra navečer u sklopu 26. kola engleske Premier lige. Gosti su oslableni neigranjem Ibrahimovića, Jonesa, Mate, Pogbe, Roja... Svi oni imaju problema s povredama, dok Pep vjerovatno ne može računati na Silvu i Gundogana, a upitni su Stones i Fernandinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije