Guardiola: Teško mi je sve ovo da kažem

Gabriel Jesus propušta ostatak sezone

Guardiola: Teško mi je sve ovo da kažem

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola danas je održao press konferenciju na Etihadu na kojoj je govorio o brazilskom napadaču Gabrielu Jesusu.

Gabriel Jesus je u meču protiv Bournemoutha zadobio težu povredu stopala zbog čega je jučer morao na operaciju u Barcelonu. Brazilac je uspješno operisan, ali vijesti za navijače Manchester Cityja i Pepa Guardiolu nisu nimalo dobre.

Naime, prema prvim prognozama mladi brazilski napadač će van terena biti najmanje dva mjeseca i gotovo sigurno je izgubljen za ostatak ove sezone. Jesus se Cityju pridružio u januaru kada je stigao iz Palmeirasa. Brazilac je pokazao da će biti veliko pojačanje jer je tri puta zatresao mrežu protivnika.

"Teško mi je sve ovo da kažem. Gabriel je operisan danas u Barcelonu i najvažnije je da je sve prošlo kako treba. Ipak, prognoze kažu da će van terena biti najmanje dva mjeseca i vjerovatno više neće igrati ove sezone. To su loše vijesti za naš tim, ali šta je tu je. Ovo je šansa za Sergija Aguera da se ponovo izbori za mjesto u početnoj postavi", rekao je Guardiola, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sada je najvažnije da se on oporavi po planu i programu i kada bude spreman on će igrati, bilo to ove ili tek sljedeće sezone".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi