Guardiola sutra obilježava veliki jubilej

Po 100. put vodi ekipu u evropskim takmičenjima

Guardiola sutra obilježava veliki jubilej

Fudbaleri Manchester Cityja sutra igraju revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona u gostima kod Monaca. 

Bit će to prilika za španskog stučnkaka na klupi Građana Pepa Guardiolu da obilježi veliki jubilej. 

Naime, njemu će sutrašnja utakmica biit ukupno 100. kao treneru u evropskim takmičenjima. Do sada je, vodeći Barcelonu, Bayern i Manchester City u 99 evropskih mečeva upisao 61 pobjedu, 23 remija i 15 poraza. Zanimljivo, on je trenutno najuspješniji evropski trener nakon prvih 100 utakmica u evropskim takmičenjima, a iza njega je Holanđanin Louis Van Gaal, dok je na trećem mjestu Španac Rafael Benitez.

Ono što je također impresivno je činjenica da Guardiola nikada nije ostao barem bez polufinala Lige šampiona, a trener je već devet godina. Dva puta je osvjao Ligu šampiona i to 2009. i 2011. godine sa Barcelonom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti