Guardiola: Silva je jedan od razloga što sam došao

Španac hvalio svog sunarodnjaka

Guardiola: Silva je jedan od razloga što sam došao

Fudbaleri Manchester Cityja slavili su danas u gostima protiv Sunderlanda sa 2:1 u okviru engleskog Premiershipa.

Posebno zadovoljan trener Cityja Pep Guariola bio je zbog partije Davida Silve koji je bio asistent za drugi gol svog tima. Guardiola je priznao da je upravo Silva bio jedan od razloga zbog kojih je došao u Cityj prošlog ljeta.

"David Silva je jedan do najboljih fudbalera koje sam trenirao u svom životu i veoma sam sretan što je ovdje s nama. Jedan od razloga zbog kojih sam došao u City je upravo on. Bio sam trener Barcelone kada je on igrao za Valenciju. Pomislio sam 'Uh, ovaj momak je nešto posebno'. On je rođeni pobjednik, ima pobjednički mentalitet, on je borac i fantastičan je igrač. Njegov današnji nastup je bio veoma dobar, ali nisam mu to rekao na terenu. Imat ćemo večeras zajedničku večeru, pozvat ću ga", rekao je Guardiola.

Podsjetimo da je City sada na samo minus sedam u odnosu na lidera Chelsea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi