Guardiola saznao koliko će ga koštati Evans
Foto: EPA

Manchester City ne odustaje od bivšeg igrača Uniteda

Guardiola saznao koliko će ga koštati Evans

Manchester City je već neko vrijeme zainteresovan za Jonnyja Evansa, štopera West Bromwich Albiona, a sada su Građani saznali i koliko će ih koštati da ga dovedu na Etihad.

Manchester City je već uputio jednu ponudu za nekadašnjeg defanzivca Manchester Uniteda, ali je West Bromwich Albion istu glatko odbio. Prvobitna ponuda je bila vrijedna 18 miliona funti, a s dodatnim bonusima je dostizala cifru od 22 miliona funti.

Trener Albiona, Tony Pulis, vjeruje da je Evans važan dio njegove ekipe, pa je više zainteresovan za dovođenje novih pojačanja nego za prodaju bitnih igrača.

Ipak, u taboru WBA bi bili voljni prodati 29-godišnjeg štopera za 35 miliona funti, što je puno više od početne ponude Cityja. Pepa Guardiolu ova cifra, ipak, nije odvratila od dovođenja Evansa, pa The Sun pretpostavlja da španski stručnjak sprema novu ponudu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ne isključuje se mogućnost da bi u Guardiolin "paket" za Evansa mogao biti uključen i jedan od fudbalera Manchester Cityja, kako bi ukupna vrijednost ponude dosegla 35 miliona funti koliko traži West Bromwich Albion.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi