Guardiola riješio sve dileme oko Aguerove budućnosti

Želi ga u timu

Guardiola riješio sve dileme oko Aguerove budućnosti

M. Šljivak

Zanimljivu izjavu dao je napadač Manchester Cityja Sergio Aguero nakon jučerašnjeg meča protiv Swanseaja.

Argentinac je istakao kako će klub na ljeto odlučiti o njegovoj sudbini, ali čini se kako je sve to izrekao zbog ljutnje činjenicom da je počeo meč na klupi za rezerve. Umjesto njega od prve minute je zaigrao mladi Gabriel Jesus, a to je očigledno zasmetalo velikoj zvijezdi kluba.

"Ostala su još tri mjeseca. Moram pomoći što više mogu, a klub će odlučiti imam li mjesta ovdje", rekao je Aguero nakon meča.

Mnogi su pomislili da je argentinski napadač najavio odlazak. Ipak, čini se kako će on i u narednoj sezoni nositi dres Građana, što je potvrdio i menadžer Pep Guardiola.

"Želimo da ostane u klubu. On je važan dio našeg tima i želimo da to tako i dalje ostane. Niko ne želi da on napusti klub, to je jasno", rekao je Pep.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aguero se povezivao s prelaskom u Real Madrid. Navodno je Real spremio ljetnu ponudu za ovog fudbalera koji dres tima iz Manchestera nosi od 2011. godine.

Ugovor sa Cityjem ga veže do ljeta 2020. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi