Guardiola ponosan na svoje igrače

Trener Manchester Cityja jasan

Guardiola ponosan na svoje igrače

D. Rakanović

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio je da je ponosan na prikazanu partiju njegovih igrača.

Manchester City je sinoć u derbiju na Stamford Brigdeu poražen od Chelseaja rezultatom 1:2. 

Iako je Pep priznao da je ovaj poraz okončao nadu za titulu Cityja, prokomentarisao je da su stvorili dosta šansi da pobijede, ali u fudbalu sve zavisi od rezultata.

"Sviđa mi se kada je moj tim proaktivan, a ne reaktivan. To nije lako postići, pogotovo protiv dobrih ekipa kao što je Chelsea, ali igrali smo 1.000 puta bolje nego protiv Arsenala", rekao je Guardiola. 

Španski stručnjak pohvalio je partije dvojice defanzivaca Vincenta Kompanyja i Fabiana Delpha koji su se vratili u početnu postavu nakon dužeg odsustva zbog povreda. 

"Bili su izvanredni", rekao je Guardiola, i osvrnuo se na pobjedu Chelsea od 3:1 u decembru prošle godine na Etihadu kao ključnom rezultatu Cityja ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Taj trenutak bio je tako presudan za nas po pitanju naše sezone. Ne žalim ni za čim, ali moramo da analiziramo našu igru za narednu sezonu", rekao je Guardiola.

Manchester City se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji u Premiershipu sa 58 bodova, a prvoplasirani Chelsea ima 14 bodova prednosti. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi