Guardiola objasnio šta se dešavalo na večeri sa Aguerom

Odbacio špekulacije o odlasku

Guardiola objasnio šta se dešavalo na večeri sa Aguerom

Fotografija iz jednog restorana u Manchesteru na kojoj se vide da za jednim stolom sjede napadač Mancester Cityja Sergio Aguero i trener ove ekipe Pep Guardiola kruži internetom u posljednje vrijeme.

Engleski mediji nagađaju da Manchester City namjerava prodati Aguera narednog ljeta i da je to bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg su se Guardiola i Aguero našli na večeri.

Ipak, španski stručnjak je odlučio da demantuje te špekulacije.

"Ne, nismo razgovarali o ugovoru. On već ima ugovor koji ga na dugo vremena veže za klub. Ima mnogo novca i želio je pozvati njegovog trenera da večera. To je bilo to", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Sergio Aguero u Manchester City stigao na ljeto 2011. godine iz Atletico Madrida za 38 miliona funti i da je postao najbolji strijelac u historiji kluba postigavši do sada 154 gola. Njegov aktuelni ugovor sa Cityjem ističe na ljeto 2020. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi