Guardiola o 'ratu' sa Spursima: Možda je do mog engleskog
Foto: EPA

Trener Manchester Cityja

Guardiola o 'ratu' sa Spursima: Možda je do mog engleskog

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola odlučio se ispričati i rasčistiti odnose sa Tottenhamom. 

Prije nekoliko dana španski trener je izjavio da kao rivale u borbi za titulu vodi Manchester United, Chelsea i "Harry Kane tim", misleći naravno na Tottenham, što je zasmetalo Mauriciju Pochettinu koji je oštro kritikovao Guardiolu. 

Da je pretjerao svjestan je i sam Guardiola, koji je pokušao zakopati ratnu sjekiru sa londonskim klubom.

"Jako sam razočaran ako je rekao sve što piše da je rekao. Nikada u karijeri nisam ukazao nepoštovanje ni prema kome. Možda sam ponekad žustro odgovorio kada neko napadne mene ili moj klub, ali nikada ne bih iskazao nepoštovanje prema Pochettinu ili Tottenhamu", kazao je Guardiola i nastavio: 

"Možda je moj engleski stvarno loš, ali od prvog trenutka kada smo pričali nisam nikoga uvrijedio. I nikada nikoga ne bih uvrijedio na konferenciji za medije. Nikada." 

Guardiola je objasnio šta je zapravo mislio. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislio sam na činjenicu da Kane postiže mnogo golova, a znam savršeno dobro da ne čini samo on Tottenham." 

Kada je u pitanju Kane, nevjerovatni engleski napadač je ove sezone postigao već 11 pogodaka na devet utakmica u svim takmičenjima. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi