Guardiola: Nikada se neću vratiti u Barcelonu

Španac je bio jasan

Guardiola: Nikada se neću vratiti u Barcelonu

Španski fudbalski stručnjak Pep Guardiola rekao je da se nikada neće vratiti da trenira Barcelonu.

Trenutni trener katalonske ekipe Louis Enrique prolazi kroz veoma težak period jer Barcelonu ne ide ni u Primeri ni u Ligi šampiona gdje će vjerovatno ispasti već u osmini finala nakon teškog poraza u Parizu od PSG-a sa 4:0.

Ipak, Guardiola poručuje da on neće sigurno zamijeniti Enriquea, niti bilo kojeg narednog trenera Barce.

"Više se nikada neću vratiti da treniram Barcelonu. Moj period tamo je završen. Barcelona je još uvijek najbolja ekipa na svijetu. Uvijek je iznenađenje kada izgube jer su veoma, veoma dobri, ali u fudbalu je sve moguće. Kada dominirate u fudbalu, normalno je da ljudi očekuje da ćete održavati taj nivo. Oni su to učinili proteklih 10 godina i nastavit će da budu najbolji", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Pep trenirao Barcu u periodu od 2008. do 2012. godine, a potom je tri godine bio na klupi Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi