Guardiola: Nikada nisam igrao protiv ekipe kao što je Napoli

Španac hvalio italijanski klub

Guardiola: Nikada nisam igrao protiv ekipe kao što je Napoli

Španski stručnjak na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola iskoristio je priliku da na press konferenciji nakon meča Lige prvaka pohvali ekipu Napolija. 

Njegov City je slavio sinoć protiv Napolija u 3. kolu grupne faze Lige šampiona sa 2:1, a Guardiola je nakon meča rekao da nikada nije igrao protiv ekipe kao što je Napoli. 

"Očekivao sam poteškoće za nas. Bila je to utakmica kakvu smo i očekivali. Znali smo da će oni imati dosta kratkih pasova i da će raditi veoma visok presing. Kao igrač i kao trener nikada nisam igrao protiv ekipe kao što je Napoli. Nikada. Ako nastave sa ovim nivoom igre, mogu otići jako daleko. Veoma sam ponosan na igrače jer znam koliko je ovo bila teška utakmica. Ne možete dominirati protiv ekipe kao što je Napoli svih 90 minuta. To je nemoguće. Bila je ovo sjajna pobjeda za nas i veoma važna, jer su Shakhtar i Napoli veoma dobre ekipe. Da li mislite da smo igrali protiv skupine djece? Ovo je bio Napoli! Oni su na vrhu Serije A! Ne možete dominurati protiv njih sve vrijeme", rekao je Guardiola. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi