Guardiola: Nema sukoba sa Toureom, on zna razlog
Foto: EPA

Nije otputovao u Holandiju

Guardiola: Nema sukoba sa Toureom, on zna razlog

Mjesto u avionu za put u Holandiju, gdje Manchester City večeras u okviru Lige prvaka gostuje kod Feyenoorda, nije našao Yaya Toure. 

Toure je odlukom Pepa Guardiole ostao u Engleskoj, što je izazvalo sumnje kako je ponovo nastao problem na relaciji "igrač-trener", jer fudbaler iz Obale Slonovače ove sezone također ne igra ni u prvenstvu. 

Na konferenciji za medije uoči utakmice Guardiola je kazao kako ne postoji problem, te da je odluka o izostavljanju Tourea isključivo sportske prirode. 

"Pričao sam sa Toureom i on zna razlog, ali to je između mene i njega. Odluka je sportske prirode", kazao je Guardiola i potom nastavio:

"On nam je bio veoma važan prošle sezone. Imali smo šest igrača kojima je isticao ugovor, a jedini koji je ostao bio je upravo Toure, jer je veoma poseban igrač. Ipak, odluka je bila takva da on ne igra prethodne mečeve, danas također nije u timu i on zna zašto." 

Na pitanje da li će Toure igrati u narednim sedmicama, Guardiola je odgovorio:

"Nadam se, to zavisi od njega." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Utakmica između Feyenoorda i Manchester Cityja na programu je večeras od 20:45 sati. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi