Guardiola: Ne smijemo slaviti gol s navijačima? Sramota!
Foto: EPA

Pep ljut

Guardiola: Ne smijemo slaviti gol s navijačima? Sramota!

E. Škorić

Manchester City je jučer u dramatičnom susretu s 2:1 savladao Bournemouth.

Igralo se dok City nije zabio za pobjedu. Raheem Sterling je u 98. minuti biio strijelac odlučujućeg pogotka. Kada je pogodio, Sterling je krenuo prema navijačima kako bi proslavio gol.

Mike Dean mu je dao drugi žuti karton, a to je najuljutilo Pepa Guardiolu.

"Dakle, igrači ne smiju slaviti gol sa svojim navijačima. Može li mi neko reći zašto? Možda je bi bilo najbolje da igramo bez navijača. Stvarno ne razumijem. Zaista, može li mi to neko objasniti? Pa čovjek je zabio gol i želio ga je proslaviti, što je tu loše? Sramota", rekao je Guardiola nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osjećaj u toj situaciji, kad zabiješ takav gol u toj fazi utakmice je neopisiv. Osjećaš se najjačim na svijetu, pucaš od adrenalina i slaviš s ljudima zbog kojih nogomet postoji. Ako ćemo to kažnjavati ubit ćemo nogomet", komentarisao je Harry Redknapp, stručni komentator Sky Sportsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti