Guardiola: Napad je najbolja odbrana

Španac pred revanš protiv Monaca

Guardiola: Napad je najbolja odbrana

Fudbaleri Manchester Cityja sutra navečer gostuju kod Monaca u okviru revanš utakmice osmine finala Lige šampiona.

City je prvu utakmicu na domaćem terenu riješio u svoju korist sa 5:3 iako su gubili sa 3:2. Trener Građana Pep Guardiola oprezan je pred revanš te poručuje da njegova ekipa mora postići gol.

"Čak i kada sam bio u Barceloni ili Bayernu nisam mogao biti siguran da ćemo osvojiti Ligu šampiona. Ako igrate napadački, samo tako možete osvojiti Ligu šampiona. To je jedini način za koji ja znam. Monaco igra napadački, mi igramo napadački. Siguran sam da će to biti fantastična utakmica. Najbolji način da se branite je da postižete golove. Uzmite loptu i napadnite ih. To je najbolji način da se igraju ovakve utakmice", rekao je Guardiola.

Podsjetimo da se sutrašnji meč igra od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi