Guardiola izdvojio konkurente za titulu
Foto: EPA

Trener Manchester Cityja

Guardiola izdvojio konkurente za titulu

Manchester City se nakon nepunih sedam kola u Premiershipu ozbiljno nameće kao favorit za osvajanje titule.

Građani su pod vodstvom Pepa Guardiola jučer na Stamford Bridgeu pobijedili Chelsea i nastavili mrtvu trku za titulu, a na diobi prvog mjesta su zajedno sa gradskim rivalom Manchester Unitedom. Obje momčadi imaju po 19 bodova. 

U razgovoru za britanske medije Guardiola je uz Manchester United, izdvojio još jedan klub kao konkurenta za titulu.

"Sjetite se da je Chelsea prošle godine dobio 13 utakmica u nizu. Nikome neće biti lagano. Tu se na početku sezone ističu Manchester United i Kaneova momčad (op.a. Tottenham). Jeseov United će biti posebno težak protivnik, sjajni su u duelima i imaju jako brzu kontru", kazao je Guardiola. 

Dotakao se Guardiola i igrača koji je presudio Chelseaju.

"De Bruyne ima apsolutno sve. Golovi, asistencije, sve što treba, stvarno sam sretan zbog njega. Oduševili su me i David Silva te Fabian Delph", sreetan je bio Guardiola. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naredno kolo za Manchester City donosi duel sa Stoke Cityjem na Etihadu. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti