Guardiola ih otpisao, Inter im se raduje

Stoperi u Interu?

Guardiola ih otpisao, Inter im se raduje

E. Škorić

Inter razmišlja o dovođenju dvojice igrača Manchester Cityja na posudbu.

Interovi čelnici navodno se interesuju za stopere Cityja Eliaquima Mangalu i Nicolasa Otamendija i obojicu bi da dovedu na posudbi.

Inter za sada ima samo mladog i neiskusnog Milana Škrinjara i Mirandu, dok je Gary Medel otišao u Bešiktaš, Ranocchia je povrijeđen, a Jeison Murillo na korak je od Valencije. Zbog toga će u Interu morati da angažuju nove igrače u odbrani.

Kako javljaju Tuttosport i Corriere dello Sport, Inter nije spreman da troši na igrače u zadnjoj liniji, pa će pokušati da posudi kvalitetne igrače poput Mangale i Otamdenija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I jedan i drugi ne igraju redovno u Cityju i rado će otići na posudbu, a Inter bi im garantovao mjesto u timu. Vjerovatno ni City neće imati ništa protiv dogovora, pa se očekuje da u narednim danima stvari budu konkretizovane.

Mangala se nada da će kroz nastupe izboriti nastup na SP-u u Rusiji u dresu Francuske, a prošlu sezonu igrao je na posudbi u Valenciji. I Otamendiju su potrebne igre, a u dresu Cityja je od 2015. godine sakupio oko 60 nastupa. Prethodno je bio član Porta i Valencije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi