Guardiola hvalio Jesusa nakon meča

Brazilac donio pobjedu Cityju

Guardiola hvalio Jesusa nakon meča

Španski stručnjak na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola poručio je da je impresioniran načinom na koji je Gabriel Jesus počeo karijeru u ovom klubu. 

Jesus je u City stigao u januarskom prelaznom roku iz brazilskog Palmeirasa, a do sada je odigrao tri meča i postigao tri pogotka za novi klub. Posljednji pogodak stigao je danas za pobjedu na domaćem terenu protiv Swansea pred sami kraj meča. 

Guardiola je veoma zadovoljan njegovim partijama i poručuje da nema dilema da će on ostati član prve postave.

"Šta vi mislite? Naravno da hoće. Nije to samo zbog goova koje postiže. On ima svoje kvalitete i to je pokazao u samo deset minuta na debiju protiv Tottenhama. Svi smo oduševljeni stvarima koje je on do sada uradio. Dobro je da uz sve to postiže i golove, naravno. On ima samo 19 godina i mi u klubu smo jako sretni što ga imamo", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je City Palmeirasu za ovaj transfer platio 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi