Guardiola: Gundogan je blizu povratka na teren

Nijemac se oporavio

Guardiola: Gundogan je blizu povratka na teren

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola s nestrpljenjem iščekuje povratak Ilkaya Gundogana na teren. 

Njemački fudbaler je posljednju utakmicu odigrao početkom decembra prošle godine protiv Watforda kada je zadobio tešku povredu koljena, a od iste se uspješno oporavio i blizu je povratka na teren. 

Guardiola je u razgovoru za klupsku stranicu izjavio kako bi Gundogan mogao zaigrati već na prijateljskoj utakmici protiv Girone.

"Mislim da je blizu povratka na teren. Možda će odigrati nekoliko minuta protiv Girone. Ne znam, sve će zavisiti od toga što ljekaru kažu jer je dugo bio povrijeđen. Ne želimo ništa rizikovati", kazao je Guardiola.

Prije nego što se povrijedio, Gundogan je igrao u sjajnoj formi, a posebno se pamti utakmica protiv Barcelone u Ligi prvaka u kojoj je postigao dva pogotka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, on je prvi fudbaler kojeg je Guardiola u svom mandatu doveo na Etihad. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi