Guardiola: Fudbaleri Monaca su ubice

Divi se narednom protivniku

Guardiola: Fudbaleri Monaca su ubice

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola je uoči utakmice sa Monacom imao samo riječi hvale za fudbalere francuskog kluba koji ove sezone igraju sjajno.

Na press konferenciji pred sutrašnji duel, Guardiola je fudbalere Monaca nazvao 'ubicama' aludirajući na njihovu efikasnost. Riječ je o ekipi koja je postigla najviše golova u Evropi - 76 u francuskom prvenstvu i ukupno preko 100 u svim takmičenjima.

"Kao gledalac, jako je lijepo vidjeti Monaco i pogledati neku njihovu utakmicu. Stvarno sam oduševljen njihovim izdanjima i čak malo iznenađen koliko su snažni i fizički i psihički", započeo je Guardiola, te nastavio:

"Njihovi bekovi igraju kao da su krila, a krila kao da su ofanzivni veznjaci. Tu su dva napadača koji su opasni u šesnaestercu - Falcao i Germain. Oni su ubice".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Monaco je izuzetno dobar tim ali nadamo se prolazu dalje. Znamo da nas očekuje vrlo težak posao i potrudit ćemo se da u prvoj utakmici pred svojim navijačima steknemo prednost uoči revanša", zaključio je Guardiola.

Utakmica Manchester Cityja i Monaca igra se sutra na Etihadu s početkom u 20:45 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi