Guardiola: Došao sam ovdje da osvajam titule
Foto: EPA

Španski stručnjak optimističan

Guardiola: Došao sam ovdje da osvajam titule

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola prošlog ljeta stigao je na klupu Manchester Cityja nakon što mu je istekao trogodišnji ugovor s Bayernom.

Guardiola je tri sezone proveo na klupi bavarske ekipe, ali na kraju nije odlučio da produži saradnju jer je dobio ponudu Manchester Cityja. Iako su navijači s Etihada već u prvoj sezoni očekivali rezultate, sada je gotovo jasno da od toga neće biti ništa.

Glavni cilj čelnika Cityja jeste da konačno osvoje titulu Lige prvaka i zbog toga su odlučili dovesti Guardiolu. Ipak, City se ove sezone od Lige prvaka oprostio već u osmini finala i samo im je ostao FA kup da se nadaju da mogu do trofeja.

"Bilo bi previše arogantno da mislim da sam došao ovdje da mijenjam filozofiju ekipe. Ovdje sam da osvajamo titule i pobjeđujemo utakmice. Kada pobjeđujete onda navijače baš i ne interesuje način na koji igrate. Jasno je da se u prvoj godini ne može sve to ostvariti, ali idemo korak po korak. Sretan sam što nemam pritisak od strane čelnika kluba i zbog toga znam da ni oni ne očekuju da se preko noći sve ostvari", rekao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi