"Gotze trenutno može otići samo u Kinu"

Tako smatra Lothar Matthaus

"Gotze trenutno može otići samo u Kinu"

Njemački fudbaler Mario Gotze nikako ne uspjeva da spasi karijeru.

Nakon što je na ljeto 2013. godine prešao iz Borussije Dortmund u Bayern Minhen, njegova karijera je krenula nizbrdo. Gotze nije igrao mnogo kod Pepa Guardiole u Bayernu pa je prošlog ljeta odlučio da se vrati u Dortmund.

Ipak, ni u starom klubu mu više ne ide tako dobro pa se u posljednje vrijeme ponovo dovodi u vezu sa transferom. Ipak, legendarni njemački fudbaler Lothar Matthaus smatra da je Gotze trenutno samo sposoban da igra u Kini.

"Prvo napušta Minhen, pa onda Dortmund? To nije rješenje. Iskreno, iako će ovo zvučati malo zločesto, ako Gotzeu više ne ide u Dortmundu, onda bi on trebao otići u Kinu. Gotze očito ne želi zarađivati manje novca. Neće otići u Schalke, neće ni u Leverkusen, Gladbach ga ne može platiti, a najbolji klubovi iz Evrope više nisu zainteresovani za njega. Ako se ne izbori za mjesto u prvom timu Dortmunda, a ima zahtjev za istu platu, onda će otići u Kinu, iako će to biti veoma loše za jednog 24-godišnjaka", rekao je Matthaus. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi