Gotovo je: Verratti sve dogovorio s Barcelonom?

Čeka se samo zvanična potvrda

Gotovo je: Verratti sve dogovorio s Barcelonom?

E. Čaušević

Italijanski reprezentativac Marco Verratti već nekoliko sedmica se nalazi u centru pažnje zbog špekulacija da će napustiti ekipu PSG-a.

Vezni fudbaler je priznao čelnicima PSG-a da želi napustiti francuski klub jer ima želju da karijeru nastavi u Barceloni. Katalonski klub je već ostvario kontakt sa Verrattijem, a mediji u Španiji prenose da su sve dogovorili, te da se sada čeka samo zvanična potvrda.

Verratti je s Barcelonom dogovorio uslove ugovora, a ostaje još samo da se Barcelona i PSG dogovore oko visine obeštećenja. Navodno, Verratti će potpisati ugovor na četiri sezone i u Barceloni će godišnje zarađivati oko deset miliona eura.

Ovaj 24-godišnji vezni fudbaler je zatražio od PSG-a da prihvati ponudu Barcelone iako su čelnici francuske ekipe bili protiv toga. Italijan je odlučan da karijeru nastavi u katalonskom klubu, a još uvijek nije poznato koliko će njegov transfer iznositi. Kako piše Mundo Deportivo Verratti će do kraja sedmice doći na ljekarske preglede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi