Gotova sezona, Arsenal na kraju najveći gubitnik
Foto: EPA

Premier liga

Gotova sezona, Arsenal na kraju najveći gubitnik

E. Škorić
Teme:

Današnjim mečevima 38. kola završena je engleska Premier liga.

Kako se i očekivalo, veliki broj golova na oproštaju od ove sezone. Novi prvak Chelsea je titulu proslavio pobjedom nad Sunderlandom (5:1). Willian, Hazard, Batshuay (2) i i Pedro su zabijali za Plavce, dok je Manquillo dao jedini gol za goste.

Drugoplasirani Tottenham je sa visokih 7:1 slavio u gostima kod Hulla uz novi hat-trick Harryja Kanea, koji je završio sezonu kao najbolji strijelac sa 28 pogodaka.

Velika se borba vodila za Ligu prvaka, ali na kraju City se direktno plasirao u Ligu pravka, dok će u kvalifikacije Liverpool, a Arsenal se zadovoljio samo Evropskom ligom.

Arsenal je s 3:1 pobijedio Everton uz golove Bellerina, Ramseyja i Sancheza (Lukaku dao za goste), no to nije bilo dovoljno, pošto je Manchester City slavio sa 5:0 kod Watforda, a Liverpool 3:0 protiv Middlesbrougha. Wijnaldum, Coutinho i Lallana su pogađali za Redse, a Kompany, Fernandinho, Gabriel Jesus i dva puta Aguero za Građane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je s najmlađim sastavom u povijesti kluba s 2:0 pobijedio Crystal Palace. Mladi Harrop i Pogba su bili strijelci za Crvene vragove, koji će u finalu Evropske lige protiv Ajaxa tražiti trofej i ujedno ulaznicu za Ligu prvaka.

Svi rezultati posljednjeg kola:
Arsenal - Everton 3:1
Burnley - West Ham 1:2
Chelsea - Sunderland 5:1
Hull - Tottenham 1:7
Leicester - Bournemouth 1:1
Liverpool - Middlesbrough 3:0
United - Crystal Palace 2:0
Southampton - Stoke 0:1
Swansea - WBA 2:1
Watford - City 0:5



Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi