Gladbach savladao Koln, 'nula' Freiburga i Frankfurta
Foto: EPA

Prvo kolo Bundeslige

Gladbach savladao Koln, 'nula' Freiburga i Frankfurta

Danas su odigrane dvije utakmice u njemačkoj Bundesligi, a na ova dva susreta je viđen samo jedan gol. Borussija Moenchengladbach ja savladala Koln rezultatom 1:0, dok su Freiburg i Frankfurt odigrali remi bez golova.

Borussija Moenchengladbach je uspjele otvoriti novu sezonu Bundeslige pobjedom protiv Kolna na svom terenu. Prvu priliku su domaćini imali već u sedmoj minuti kada je golman Kolna odlično odbranio Raffaelov pokušaj.

Uslijedilo je potom nekoliko prilika na obje strane, ali je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0.

Prvi i jedini gol na ovoj utakmici je viđen u 49. minuti kada je sjajan centaršut Ibrahime Traorea koristi Nico Elvedi.


Šest minuta kasnije je Raffael imao priliku povećati vodstvo svoje ekipe, ali je njegov udarac bio neprecizan. Borussija je, ipak, do kraja uspjela kontrolisati igru i lagano privesti utakmicu kraju.

Nešto ranije su snage odmjerili i Freiburg i Frankfurt, a njihov ogled je završen bez golova. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Istina Freiburg je uspio postići gol u 17. minuti, ali je isti poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Obje ekipe su imale nekoliko dobrih prilika, ali je izostala realizacije. Najbolju priliku za Frankfurt je propustio Sebastien Haller u 37. minuti kada njegov udarac završava na prečki gola Freibruga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi