Giggs: Biće teško zaustaviti Manchester United

Legenda Uniteda vjeruje u tim Josea Mourinha

Giggs: Biće teško zaustaviti Manchester United

D. Rakanović

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Ryan Giggs smatra da će biti teško zaustaviti izabranike Josea Mourinha u trci za naslov prvaka Premier lige. 

Manchester United je u prva dva kola prvenstva ostvario dvije pobjede protiv West Hama i Swansea sa po 4:0.

"Kada ekipe Josea Mourinha krenu naprijed teško ih je zaustaviti. To je radio u prošlosti i to mu sjajno ide. Također, ima dosta iskustva u timu i svi će odigrati svoju ulogu tokom sezone. Michael Carrick i Ashley Young još nisu igrali, ali imaju to iskustvo da daju podršku i budu igrači od povjerenja. Chris Smallin i David de Gea, također, maju to iskustvo osvajanja Premier lige“, rekao je Giggs, prenosi Sky.

Legenda Uniteda smatra da klub ove sezone izgleda snažno sa Matiće i Lukakuom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Izgledaju snažno sa Nemanjom Matićem i Romeluom Lukakuom, ali ono što je dobro vidjeti je da kreativni igrači sve bolje rade svoj posao. Henrikh Mkhitaryan već ima četiri asistencije i to će mu pomoći da se vrati u formu koju je imao u Borussiji Dortmund. Tu je mnogo igrača koji mogu postizati golove, što je ključno u borbi za titulu. Juan Mata pogađa iz godine u godinu, tu učestvuje i Anthony Martial, a kada se ekipi priključe Marcus Rashford i Mkhitaryan onda imate jako puno opcija. Ne morate se osloniti samo na Lukakua", rekao je Giggs. 

Crveni đavoli su vodeći sa šest bodova, a isti broj bodova imaju i Huddersfield i West Bromwich Albion.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi