Gabriel Jesus nije tek onako izabrao broj 33

Religozan čovjek

Gabriel Jesus nije tek onako izabrao broj 33

E. Škorić

Brazilski napadač Gabriel Jesus nedavno je potpisao za Manchester City.

Jesus je sjajno počeo avanturu u novom klubu, postigao je i jedan pogodak, a njegov dolazak bi mogao da znači i odlazak Sergija Aguera.

U Jesusu Pep Guardiola vidi golgetera na duže staze, a bivši igrač Palmeirasa na Etihad je stigao sa brojem 33. Upravo taj broj na dresu je bio zanimljiv izbor za novinare u Manchesteru, ali su onda saznali da postoji razlog zašto ga je Jesus odabrao.

Kako je religiozan, odabrao je broj 33, broj koji označava godine Isusove smrti. Nekada je, po dolasku u klub, ovaj broj nosio Vincent Kompany.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jseus je protiv West Hama prije dva dana postigao debitanski gol, a Pep Guardiola ga je hvalio nakon tog meča. 

"Veoma je talentovan, odličan mu je mentalitet i agresivnost. Želi da uspije i to mu mnogo pomaže. Želi da postigne nešto u svijetu fudbala i mi ćemo mu u tome pomoći", istakao je Guardiola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi