Furiozan početak sezone za Milan i Inter
Foto: EPA

Serija A

Furiozan početak sezone za Milan i Inter

E. Škorić

U nedjelju navečer odigrano je sedam susreta prvog kola italijanske Serije A.

Nakon što su prethodno Juve, Napoli i Roma ostvarili pobjede, večeras su sigurni bili i Milan, te Inter. Milanski klubovi se bude ove sezone, a da će biti konkurentni u borbi za sami vrh pokazali su već u prvim susretima.

Milan je gostovao Crotoneu, a na kraju je slavio s 3:0. Počelo je penalom u petoj minuti i isključenjem Ceccherinija, a Kessie je pogodio za 1:0. U 18. minuti Cutrone pogađa za 2:0, pa onda Suso postavlja konačnih 3:0 na asistenciju spomenutog Cutronea u 24. minuti.

Do kraja više nije bilo pogodaka i Rossoneri su krenuli u sezonu s laganom i uvjerljivom pobjedom.

Na isti je način krenuo i Inter, koji je na Giuseppe Meazzi sa 3:0 razbio Fiorentinu. Dvostruki strijelac je bio Mauro Icardi, a treći gol u 79. minuti postiže Ivan Perišić.

Lazio našeg Senada Lulića je odigrao 0:0 s novajlijom Spalom. Kapiten nebesko-plavih i naš reprezentativac imao je u finišu meča dobar projektil i malo je nedostajalo da postigne pogodak za pobjedu.

Bologna i Torino igrali su 1:1, Sampdoria je s 2:1 bila bolja od Beneventa, Chievo istim rezultatom dolazi do pobjede u Udinama, dok su mreže mirovale u meču Sassuola i Genoe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dodajmo da Riad Bajić nije ulazio u igru kod Udinesea, baš kao ni Ervin Zukanović kod Genoe. 


Franck Kessie penalty Goal HD - Crotone 0-1 AC... by riqezi
Patrick Cutrone GOAL HD - Crotone 0-2 AC Milan... by Highlights-Serie-A
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije