Fudbaler koji je dao gol Želji pronađen mrtav!
Foto: Denik.cz

Tragedija u Turskoj

Fudbaler koji je dao gol Želji pronađen mrtav!

Tragične vijesti stižu iz Turske, gdje je češki fudbaler František Rajtoral večeras pronađen mrtav.

Bivši češki reprezentativac, koji je nastupao za Gaziantepspor, pronađen je mrtav u svom apartmanu u Gaziantepu, a inostrani mediji su izvijestili da je počinio samoubistvo.

To je potvrdio i predsjednik Gaziantepspora Ibrahim Kizil, koji je u zvaničnoj izjavi poručio da je nesretni Rajtoral pronađen obješen.

Ovaj 31-godišnjak je danas propustio trening svog kluba i nikome se nije javljao, a iz kluba su angažovali policiju koja je radila na rješavanju slučaja. Potraga ih je odvela do Rajtoralovog doma, a tamo su zatekli užasan prizor.

Zbog čega je František Rajtoral počinio samoubistvo još uvijek nije poznato, a njegovi saigrači su u šoku izjavili da ne mogu da vjeruju šta se desilo jer baš ništa nije ukazivalo na to jer se u posljednje vrijeme ponašao sasvim normalno.

František Rajtoral (31) je u karijeri odigrao 14 utakmica za Češku Republiku a igrao je na poziciji desnog krila. Najdublji trag ostavio je u Viktoriji iz Plzena sa kojom je dva puta osvojio naslov prvaka u Češkoj, a bh. javnost ga najviše pamti po tome što je postigao pogodak protiv Željezničara na utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka 2013. godine.

U karijeri je još nastupao za Marillu Pribram, Banik Ostravu i Hannover.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi