Frankfurt nakon penala u finalu DFB Pokala
FOTO: EPA

Nakon penala izbacili Gladbach

Frankfurt nakon penala u finalu DFB Pokala

E. Čaušević

Fudbaleri Frankfurta plasirali su se u finale DFB Pokala jer su večeras nakon penala u polufinalnoj utakmici bili bolji od Borussije Monchengladbach.

Utakmicu polufinala DFB Pokala bolje su otvorili igrači Frankfurta koji su u 15. minuti utakmice poveli sa 0:1 kada je mrežu Gladbacha zatresao Tawatha na asistenciju Chandlera. Nakon toga na terenu je bolji bio Monchengladbach, a to se ovoj ekipi isplatilo u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela jer je Hofmann svojim pogotkom izjednačio na 1:1.

U drugom poluvremenu obje ekipe su igrale dosta bojažljivo i nismo vidjeli mnogo uzbudljivih prilika. Izgledalo je da nijedan tim nema dovoljno hrabrosti da krene nešto ofanzivnije pa je bilo jasno da ćemo gledati produžetke. Nakon produžetaka rezultat se nije mijenjao, a prvog finalistu DFB Pokala saznali smo nakon penala.

U finale se na kraju plasirao Frankfurt koji je nakon penala slavio sa 7:6. Sigurni sa bijele tačke za gosti redom su bili Oczipka, Hector, Gaćinović, Fabian, Russ, Seferović i Hrgota, dok je penal promašio Varela. 

S druge strane, penale za Gladbach pogađali su Stindl, Hermann, Hahn, Strobl, Banes i Vestergard, ali su neprecizni bili Christensen i Sow zbog čega se ovaj tim oprostio od DFB Pokala za ovu sezonu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFB Pokal, polufinale:

B. Monchengladbach - Frankfurt 1:1 (6:7 nakon penala)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi