Figo: Ronaldo neće napustiti Real

Bivši igrač Reala o sunarodnjaku

Figo: Ronaldo neće napustiti Real

D. Rakanović

Budućnost Cristiana Ronalda još uvijek je misteriozna, ali legendarni portuglaski fudbaler Luis Figo smatra da će njegov sunarodnjak ostati u Madridu i naredne sezone. 

Podsjetimo, Ronaldo, navodno, obavijestio čelnike Reala da ovog ljeta želi napustiti klub, velikim dijelom i zbog odnosa španskih vlasti prema njemu, odnosno zbog istrage koja se vodi protiv njega zbog moguće utaje poreza. 

"Mnogo stvari bi se moralo desiti da on napusti klub. To je lična odluka i ako osoba želi nešto onda će se to i desiti, ali mislim da on neće napustiti klub." 

I ukoliko Ronaldo napusti Madrid, Figo je uvjeren da bi Kraljevi mogli biti kompetitivni i bez njega. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Smatram da niko nije nezamjenjiv. Klubovi ne smiju ovisiti o jednom igraču", rekao je Figo. 

Kako piše Marca, Ronaldo će nakon što završi nastup na Kupu konfederacija sa Portugalom razgovarati sa čelnicima Reala o budućnosti. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi