Ferguson: Znao sam da će biti odličan fudbaler

Vjerovao uvijek u Carricka

Ferguson: Znao sam da će biti odličan fudbaler

E. Čaušević

Legendarni menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, u svojoj trenerskoj karijeri otkrio je mnoge igrače koji su kasnije napravili velike rezultate.

Ferguson je u Manchester Unitedu imao nekoliko generacija koje su ispisale stranice ovog klub. Škotski stručnjak je često dovodio fudbaler u koji su mnogi sumnjali, ali je na kraju dokazao zbog čega je jedan od najboljih trenera svih vremena.

Jedan od transfera na kojem su mu mnogi zamjerili bio je dolazak Michaela Carricka na Old Trafford iz Tottenhama. Mnogi su tada smatrali da je to veliki promašaj Crvenih đavola, ali su se veoma brzo uvjerili da nisu u pravu. Ferguson je za engleske medije izjavio da je uvijek vjerovao da je Carrick kvalitet za United.

"Od prve minute kada smo ga doveli u Manchester United znao sam da ima nevjerovatan karakter zbog kojeg će sigurno uspjeti. On je čovjek za fudbal i sa svojim karakterom znao sam da će uspjeti i biti odličan fudbaler. Ostvario je veliki uspjeh u ovom klubu i demantovao je sve koji su rekli da je promašaj njegov transfer iz Tottenhama", rekao je Ferguson.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi