Fabregas otkrio istinu: Želio sam da se vratim
EPA

Nakon što je napustio Barcelonu

Fabregas otkrio istinu: Želio sam da se vratim

E. Ganibegović

Cesc Fabregas je u razgovoru za otočke medije otkrio zašto se nije vratio u Arsenal, nakon što je odlučio napustiti redove Barcelone.

Španski internacionalac je dres Topnika uspješno nosio osam godina. Zatim je uslijedio transfer u Barcelonu. Za katolnski klub je igrao tri godine, nakon čega je uslijedio transfer u ljutog rivala Arsenala, ekipu Chelseaja.

Fabregas tvrdi kako suočavanje sa Topnicima uvijek u njemu budi posebna osjećanja. Ovaj 30-godišnjak je rekao kako se htio vratiti u sjeverni London, nakon epizode u Barceloni, međutim dogovor nije postignut.

"I dalje sam veoma vezan za Arsenal. Svaki susret protiv njih budi posebna osjećanja u meni", rekao je veznjak, a zatim dodao sljedeće:

"Ko god mi ne vjeruje da je ovako, nije u pravu. Znam kako se osjećam. Moja porodica također zna i to je ono najvažnije."

"Kada sam donio odluku da napustim Barcelonu, Arsenal je bio moja prva opcija. Barca je imala obavezu da ih prve kontaktira. Imali su sedmicu dana da reauguju i da kažu da li žele da aktiviraju otkupnu klauzulu."

"Znao sam da je Chelsea bio na strani, među ostalim klubovima, ali nakon razgovora sa Mourinhom, ubijedio me da je to odlično mjesto za dolazak. Sedam dana je prošlo, Arsenal nikad nije odgovorio, nikad me niko nije kontaktirao, pa sam prihvatio da imaju dovoljno igrača u sastavu i preselio se u Chelsea."

"Osjećao sam kako me oni žele najviše. Jose je sa mnom razgovarao na način na koji mnogi prije nisu i znao sam šta očekuje od mene. Toliko me motivirao na sastanku da je moj izbor bio vrlo lagan."

"Volim Arsenea kao čovjeka. Naravno, volim ga i kao trenera. To je odluka koju je on napravio. Uvijek sam govorio kako mi je kao otac u uvijek će i biti."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije