FA pokrenuo istragu protiv Davida Moyesa
Foto: EPA

Zbog prijetnji novinarki

FA pokrenuo istragu protiv Davida Moyesa

Engleski fudbalski savez (FA) pokrenuo je istragu protiv Davida Moyesa, prenose britanski mediji.

Nekadašnji menadžer Manchester Uniteda, a danas trener Sunderlanda, našao se u centru skandala zbog prijetnji novinarki BBC-a nakon utakmice protiv Burnleyja odigrane u martu.

Novinarka Vicki Sparks upitala je Davida Moyesa da li osjeća pritisak jer je na utakmici bio prisutan vlasnik kluba Ellis Short, a ovo pitanje škotskom stručnjaku se i nije baš svidjelo pa joj je, misleći da su kamere prestale snimati, zaprijetio da će je sljedeći put ošamariti ako ponovi nešto slično.

Iako se Moyes izvinio novinarki, a ona to navodno prihvatila, FA je odlučio pokrenuti istragu protiv 54-godišnjeg menadžera, čiji je komentar dobio epitete "neprimjerenog i prijetećeg".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U saopštenju FA se navodi i to da je Moyes ovom prijetnjom ugrozio reputaciju igre, a ostaje da se vidi s kakvim će se posljedicama suočiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije