Euforija u Rimu: Roma ispisala nove stranice historije kluba

Dobili dozvolu za gradnju novog stadiona

Euforija u Rimu: Roma ispisala nove stranice historije kluba

E. Čaušević
Teme:

Saga oko novog stadiona kojeg želi izgraditi Roma konačno je završena.

Naime, sinoć je zvanično potvrđeno da je grad Rim na čelu sa gradonačelnicom Virginijom Raggi dao dozvolu čelnicima Rome da počnu graditi novi stadion. Ovo je historijski dan za Vučicu jer su nakon mnogih prepreka konačno dobili ono što su željeli, te ćemo Romu veoma brzo gledati na novom stadionu.

"Ovo je zaista historijski dan. Veoma smo sretni i ponosno jer smo na kraju postigli dogovor da se prihvati projekat novog stadiona Rome i krene u realizaciju. Ovo nije samo historijski dan za Rim nego za cijelu Italiju", rekla je Raggi.

Novi stadion Rome trebao bi se početi graditi veoma brzo, a njegovo otvorenje očekuje se 2021. godine. Predsjednik rimske ekipe Jim Pallotta izjavio je da je ovo bilo veoma dugo putovanje za klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo je ovo veoma dugo putovanje, ali je osjećaj na kraju nevjerovatan. Želim se zahvaliti navijačima Rome koji su zajedno s nama istrajali u ovome pored svih problema. Sada idemo graditi stadion koji ćemo moći s ponosno pokazati svima", rekao je Pallotta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi