ESPN: Borussijin napadač je već u Kini

Ramos napustio Borussiju

ESPN: Borussijin napadač je već u Kini

E. Škorić

Kineski klubovi raspipaju se novcem, dovode šta im padne napamet, a novi stanovnik ove daleke zemlje je Adrian Ramos.

Ugledni ESPN objavio je kako je Borussia Dortmund pristala da proda Kolumbijca za 12 miliona eura. Za njegove usluge taj novac platio je Chongqing Lifan.

Ramos neće odmah put Kine. On će prvo odraditi posudbu u Granadi, koji je u vlasništvu Kineza koji upravljaju i Chongqingom.

Ramos je u Borussiju 2014. godine stigao iz Herthe, a za Milionere je odigrao 75 utakmica, te je postigao 19 golova, ali ove sezone je uglavnom sjedio na klupi jer je startno mjesto zajamčeno za Pierre-Emericka Aubameyanga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia jednostavno nije mogla odoljeti kineskom novcu, a prema svemu sudeći i Ramos je dobro profitirao. Samo ostaje da vidimo kako će se Kolumbijac snaći u Kini. Neki, kao što je poznato, odu pa zažale, iako nema sumnje da se obezbijedi život za samo jednu odigranu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi