Enrique: Neymar se mora naučiti kontrolisati
Foto: EPA

Brazilac se vraća nakon suspenzije

Enrique: Neymar se mora naučiti kontrolisati

E. Čaušević

Barcelona danas igra u gostima kod gradskog rivala Espanyola u okviru 35. kola španske La Lige.

Za Barcu je danas veoma bitan meč u kojem moraju osvojiti nova tri boda kako bi ostali u utrcu za odbranu titule prvaka. Nakon tri utakmice suspenzije na teren se ponovo vraća Neymar koji će najvjerovatnije na terenu večeras biti od prve minute.

Trener Barcelone, Luis Enrique, pred večerašnju utakmicu izjavio je da je sretan što ponovo može računati na brazilskog fudbalera, ali je savjetovao Neymara da se mora bolje kontrolisati u duelu sa protivničkim igračima.

"Neymar je stalno meta provokacija protivničkih igrača i mora naučiti da se bolje kontroliše. Njima je u cilju da ga isprovociraju i ne smije sebi dopuštati onakve reakcije. Siguran sam da će on to uraditi i da neće u budućnosti nasjedati na provokacije protivnika. Protiv Espanyola će toga biti posebno, jer znamo kakve su utakmice protiv gradskih rivala", rekao je Enrique.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi