Džeko o Spallettiju: Pomaže mi i kada me kritikuje
Foto: EPA

Bh. napadač poručuje

Džeko o Spallettiju: Pomaže mi i kada me kritikuje

Rominu pobjedu nad Pescarom (4:0) ostvarenu u ponedjeljak navečer zasjenio je detalj iz 71. minute, kada je Džeko ljutito odreagovao na izmjenu.

Bh. napadač je u afektu opsovao Spallettiju, što je bio povod italijanskim medijima da započnu špekulacije o njihovoj navodnoj svađi, ali je kasnije postalo jasno da u tim pričama nema istine.

Da su Džeko i Spalletti u dobrim odnosima potvrđuje i posljednja izjava našeg fudbalera, koji je u razgovoru za The Independent poručio da uživa veliko povjerenje svog trenera.

"Spalletti ima veliko povjerenje u mene i ja to osjetim. Čak i kada me kritikuje, pomaže mi da budem bolji. Saradnja s njim mi daje mnogo samopouzdanja, jer svakom napadaču je važno imati povjerenje svog trenera. Odmah je lakše igrati", rekao je Džeko, koji je pohvalio i svoje saigrače:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Igramo napadački fudbal i u ekipi imam nekoliko zaista vrhunskih saigrača, pa je i meni lakše zabijati golove. Oni se trude da mi pomognu u tome i dodaju mi mnogo lopti. Žao mi je što vjerovatno nećemo biti prvaci iako ćemo osvojiti više od 80 bodova u sezoni. To je malo frustrirajuće, ali moramo čekati kikseve Juventusa i biti optimistični".

Edin Džeko je ove sezone postigao 35 golova za Romu u svim takmičenjima i potreban mu je samo jedan gol da izjednači svoj lični rekord iz sezone 2008/09., kada je u dresu Wolfsburga za sezonu zabio 36 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi