Džeko: Najdraži trenutak u karijeri je gol protiv Turske

Bh. napadač odgovarao na pitanja navijača

Džeko: Najdraži trenutak u karijeri je gol protiv Turske

E. Čaušević

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome, Edin Džeko, jučer je bio gost zvanične Facebook stranice Evropske lige gdje je odgovarao na pitanja navijača.

Bh. napadač ove sezone igra u sjajnoj formi i trenutno je s osam golova prvi strijelac Evropske lige. U osmini finala ovog takmičenja Roma će igrati protiv Lyona što je jedan od derbija ove faze. Džeko je jučer bio gost jedne od UEFA-ine zvanične stranice gdje je odgovarao na pitanja navijača.

Jedan od fanova pitao je Džeku ko je bio njegov idol iz djetinjstva, te koja je najbolja stvar koje se on sjeća dok je pratio tog igrača.

"Moj idol u djetinjstvu bio je Andriy Shevchenko. On je jako poseban za mene i još uvijek se sjećam utakmice kada je postigao hat-trick na Nou Campu protiv Barcelone. Za mene će on uvijek biti broj jeda", rekao je Džeko, te nastavio odgovarati na pitanja fanova.

"Francesco Totti? On je legenda. Ne samo u Romi i Rimu, nego u cijelom svijetu. Kada sjedite ili igrate s njim shvatite da je i on samo smrtnik. Nikada u njegovom društvu ne bi pomislili da je on tako velika zvijezda. Ne misli da je boli od svih nas nego se ponaša prema nama odlično. Nekada je najteže biti jednostavan čovjek, a on to jeste".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedan od fanova pitao je koji je Džekin najdraži trenutak u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, mnogi su očekivali da će to biti plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine. Ipak, prevarili su se.

"Reprezentacija meni znači zaista mnogo. Moj najdraži trenutak u dresu Bosne i Hercegovine i karijere bio je debitantski gol protiv Turske. Na toj utakmici mi se ostvario najveći san", dodao je Džeko. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi