Džeko i Misimović ponovo oblače dres Wolfsburga
EPA

Planiran revijalni meč

Džeko i Misimović ponovo oblače dres Wolfsburga

Edin Džeko i Zvjezdan Misimović će 11. juna tekuće godine imati priliku da ponovo obuku dres Wolfsburga. 

Revijalnom utakmicom koja je zakazana za pomenuti datum Wolfsburg će obilježiti 20 godina igranja u Bundesligi, a na susretu će nastupiti ekipa fudbalera koji su 1997. godine izborili plasman u elitni rang i All-star tim Vukova. 

"Trenutno smo fokusirani na borbu protiv ispadanja, a nakon što uspijemo, slijedi nam ovaj događaj i želimo da zajedno slavimo sa Volswagenom i gradom Wolfsburgom. Mnogi poznati igrači, uključujući i generaciju iz 1997. godine, su potvrdili svoj dolazak", izjavio je portparol kluba Wolfgang Hotze. 

Kako prenosi Kicker, na jednoj strani će se naći Roy Präger, Holger Ballwanz, Detlev Dammeier i ostalo društvo koje je igralo 1997. godine za Wolfsburg, a na drugoj strani će biti Martin Petrov, Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Naldo, Josue...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Džeko i Misimović su u prošlosti ostavili veliki trag u Wolfsburgu, a sa Vukovima su u sezoni 2008/2009. osvojili i titulu prvaka Njemačke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi