"Džekine igre ove sezone nisu iznenađenje"

Joe Hart hvalio bh. napadača

"Džekine igre ove sezone nisu iznenađenje"

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko ove sezone briljira u dresu Rome, a u dosadašnjem dijelu sezone postigao je 13 golova u italijanskoj Seriji A.

Džeko je prošle sezone igrao dosta ispod očekivanja, te su mnogi poručili da je on promašaj rimske ekipe. Ipak, bh. kapiten je ove sezone odlučio da pokaže sav svoj kvalitet i uspio je da začepi usta svim svojim kritičarima.

Njegov nekadašnji saigrač iz Manchester Cityja, Joe Hart, koji trenutno brani za Torino pohvalio je igre bh. napadača u ovoj sezoni. Engleski golman izjavio je da je prošla sezona bila izuzetak, te da ne može uopšte biti iznenađenje što Džeko ove sezone briljira u dresu Vučice.

"Da li me Džeko iznenadio? Ne! Prošla sezona je bila izuzetak jer je tek stigao u Romu. Zna se da se mora malo adaptirati na novu sredinu, a najbolje se vidi ove sezone kakav je to igrač. Njegove igre nisu iznenađenje za mene, iznenađenje bi bilo da je nastavio sa formom iz prošle sezone", rekao je Hart.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma danas igra na gostovanju protiv Udinesea u okviru 20. kola Serije A i to će biti prilika za Džeku da smanji zaostatak za Icardijem koji je sa 15 golova trenutno prvi strijelac italijanske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi