Dvojica bh. igrača među onima koji imaju 50 i više nastupa

Liga prvaka

Dvojica bh. igrača među onima koji imaju 50 i više nastupa

E. Škorić

UEFA je objavila danas veoma zanimljivu listu najboljih klubova u historiji Kupa šampiona/Lige prvaka, kao i listu igrača s najviše nastupa i najviše pogodaka.

Najbolji klub u Evropi je Real Madrid, a nekadašnji golman Kraljeva Iker Casillas ima najviše nastupa u najelitnijem klupskom natjecanju. Španski golman je sakupio 168 nastupa. 

Xavi Hernandez, bivši igrač Barce, ima 157 nastupa, slijede Ryan Giggs sa 151, Raul Gonzalez i Cristiano Ronaldo sa po 144 nastupa, Paolo Maldini (139), Clarence Seedorf (131), Paul Scholes (130), Roberto Carlos (128), Xabi Alonso (127), Andres Iniesta (124)....

U listu su uključeni samo igrači koji su odigrali 50 i više utakmica u Ligi prvaka, a jedini iz BiH su Hasan Salihamidžić, koji je odigrao 92 meča, te Miralem Pjanić sa 50 nastupa. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najbolji strijelac je Cristiano Ronaldo sa 106 pogodaka, Lionel Messi je postigao 94, Raul 71. Van Nistelrooy 60, Andriy Ševčenko 59, Thierry Henry i Karim Benzema o 51, Filipo Inzaghi 50, Alfredo Di Stefano i Zlatan Ibrahimović po 49...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi